Accubewaker 12 volt - 30 amp SBP 12030

Nu slechts
    Levertijd:Gratis volgende dag levering
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Accubewaker SBP 12030

Accu’s die regelmatig te diep ontladen worden hebben een kortere levensduur. Door de diepere ontlading vind er een sulfatering plaats, die uiteindelijk er voor zorgt dat de accu vroegtijdig stuk zal gaan. Bij een startaccu kunnen startproblemen ontstaan als het spanningsniveau te laag is. Deze accubewaker is de perfecte oplossing om deze problemen tegen te gaan. De accubewaker schakelt namelijk automatisch de stroomtoevoer van de verbruiker(s) af voordat de accu in een te laag spanningsniveau dreigt te raken. De stroomtoevoer wordt automatisch weer hersteld als de accu weer een bepaald spanningsniveau heeft bereikt.

Deze accubewaker heeft een vaste afschakelspanning.

Afschakelspanning 12,0Volt
Inschakelspanning 12,5Volt
Geen instelmogelijkheden
Geen aan/uit schakelaar

Deze specs zijn gericht op bescherming van een startaccu.


De SBP-serie heeft tevens de mogelijkheid om aan/uit gezet te worden via een schakelaar op afstand, het contactslot of D+ van dynamo

De accubewakers uit de SBP serie zijn ontwikkeld om de accu te beschermen tegen een te diepe ontlading. Hierdoor kan de levensduur van de accu aanzienlijk verlengt worden. De accubewaker schakelt bij de ingestelde spanning de stroomtoevoer naar de verbruikers uit, waardoor de accu niet dieper ontladen kan worden. Als de accuspanning weer op de acceptabele hoogte (vaste waarde) is wordt de stroomtoevoer automatisch hervat.


INSTRUCTIES

De afschakelspanning
Met de drie standen schakelaar aan de zijkant van het apparaat kan de gewenste afschakelspanning ingesteld worden.
SBP 12030 is niet instelbaar en heeft een vaste waarde.

Afschakelspanning 12,0Volt
Inschakelspanning 12,5Volt
Geen instelmogelijkheden
Geen aan/uit schakelaar

Deze specs zijn gericht op bescherming van een startaccu.

 

De SP 12060 is wel instelbaar.
Gewenste afschakelspanning Instelling
SBP 12060 SBP 24060
10,5 Vdc 21,0 Vdc LO
11,0 Vdc 22,0 Vdc STD
11,5 Vdc 23,0 Vdc HI

Aansluiting
• Sluit de accu aan op de ingang van de accubewaker. Let hierbij op de juiste polariteit en gebruik de juiste kabeldiameter passend bij het vermogen van de accubewaker en de lengte van de kabel.

• Sluit de belasting/verbruikers aan op de uitgang van de accubewaker. Let ook hierbij op de juiste aansluiting en op een correcte kabeldiameter.
Belangrijk:
De overbelastingsbeveiliging zal niet werken als de minus
uitgang (verbruikers) en minus ingang (accu)aan dezelfde
massa verbonden zijn. Koppel dus de minus uitgang kabel
niet met de ingangskabel of het chassis.


In werking
Als de kabels op de juiste manier aangesloten zijn, kan de accubewaker aangeschakeld worden d.m.v. de 3-standen schakelaar op ‘Power ON’ te zetten. Het relais heeft hierbij een vertraging van 5-10 seconden. De groene led “output normal” brandt als de accu de acceptabele spanning heeft.
Als de accu de ingestelde afschakelspanning heeft bereikt zal de accubewaker de stroom toevoer naar de verbruikers afsluiten. De rode led ”battery low” zal dan gaan branden. De stroomtoevoer zal automatisch weer hervat worden als de accu weer een spanning heeft bereikt van 12,8/25,6Volt.

Aan/uit schakeling op afstand
Het is mogelijk om de accubewaker op afstand aan en uit te schakelen. Dit kan door middel van een draad op de groene ‘ remote control’ uitgang te monteren. Sluit deze kabel aan op een eenvoudige n.c. (normal-closed) twee standen schakelaar. Bouw de schakelaar in op een voor u toepasselijke plaats. Een andere mogelijkheid is om de ‘remote control’ kabel te verbinden met het contactslot van het voertuig. In beide gevallen dient de aan/uit schakelaar van de accubewaker op de ‘remote control ON’ stand gezet te worden.

Waarschuwing vooraf aan afschakeling
Deze accubewaker heeft tevens de functie om een waarschuwings-signaal af te geven voordat de ingestelde afschakelspanning is bereikt.
Dit kan door middel van een draad op de groene ‘Low Volt. Pre warning’ te monteren. U kunt hier een optisch of akoestisch alarm op aansluiten. Let op: de maximale belasting van deze uitgang 40mA mag bedragen.
Met dit contact is het tevens mogelijk om een relais te laten schakelen, waarmee bijvoorbeeld een generator gestart kan worden. In dit geval is het belangrijk dat er een diode (bv. 1N4007) over de spoel gemonteerd wordt.

Het signaal zal ongeveer 0,5Volt boven de ingestelde afschakelspan-ning gegenereerd worden.


GARANTIE

Op de SPB accubewakers wordt 1 jaar garantie verleend vanaf verkoopdatum en alleen op de onderdelen en arbeidsloon van de reparatie. De garantie vervalt bij reparatiewerken door derden, alsook door foutief gebruik en aansluiting van de accubewaker.


Gerelateerde Producten